Εξωστρέφεια και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Προϋποθέσεις και Προοπτικές Επιτυχίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2020 η εκδήλωση με τη συνδιοργάνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ και του ICBS Thessaloniki Business College, στο συνεδριακό κέντρο «Λίτσα Φωκίδη» του Κολεγίου στο Ωραιόκαστρο.

Το θέμα ήταν: "Εξωστρέφεια και ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις: Προϋποθέσεις και Προοπτικές Επιτυχίας", με κύριο ομιλητή τον κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, Αρμόδιο για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια.

Μετά από τις προσφωνήσεις των κ.κ. Αναστάσιου Καπνοπώλη, Πρόεδρο ΒΕΘ, Δρ. Ιωάννη Κωνσταντόπουλο, Πρόεδρο ΣΕΒΕ και Δρ. Ρήγα Τζελέπογλου, Πρόεδρο ICBS έγιναν σύντομες εισαγωγικές εισηγήσεις: Το πλαίσιο για να πετύχει μια εξαγωγική ΜΜΕ, από την κα. Γεωργία Ζάχου, εκπρόσωπο του ICBS, Δυσκολίες και εμπόδια που αντιμετωπίζει μια ΜΜΕ στην προσπάθεια να εξάγει, από τον κ. Χρήστο Γκίνη, εκπρόσωπο του ΒΕΘ και Καλές πρακτικές από επιτυχία στις εξαγωγές από τον κ. Χρήστο Δεμερτζή, εκπρόσωπο του ΣΕΒΕ.

Ακολούθησε η κυρία ομιλία: Προϋποθέσεις και προοπτικές για μια επιτυχημένη εξωστρεφή στρατηγική, ειδικά για τις ΜΜΕ στην Ελλάδα από τον κ. Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη, Υφυπουργό Εξωτερικών, για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Χρήστος Μαλαβάκης, Ακαδημαϊκός Διευθυντής ICBS.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και εκπρόσωποι των αρχών, ο κ. Σταύρος Καλαφάτης-Βουλευτής, ο κ. Γιώργος Βικελίδης-Διευθυντής υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Αλέξανδρος Αλεξιάδης-ΟΕΥ Βορείου Ελλάδος Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Στάθης Κουτσοχήνας-Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο κ. Απόστολος Αιγυπτιάδης-Πρόεδρος ΕΕΔΕ, ο κ. Νικόλαος Σαραμούρτσης-Αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου, ο κ. Γιουτίκας Κωνσταντίνος-Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.Διαβάστε ακόμα

Εγγραφείτε στο