10 Δεκεμβρίου 2020
Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο-Σάκης Λαμπερνάκης

Οι απόφοιτοι στο προσκήνιο-Σάκης Λαμπερνάκης

Συναντήσαμε τον Σάκη Λαμπερνάκη απόφοιτο του ICBS Thessaloniki Business College. Ο Σάκης είναι κάτοχος Β.Α. in Business Administration. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, είναι Area Manager σε μεγάλη Βρετανική Εταιρεία, στον κλάδο του Hospitality


Το ICBS για μένα είναι…

Καταρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε να εγκαινιάσω την νέα αυτήν προσπάθεια επανασύνδεσης των αποφοίτων του ICBS.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ορεστιάδα Έβρου και στα 18 υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Ξάνθης, αφού ασχολούμουν από μικρός με το ποδόσφαιρο. Παράλληλα όμως με το ποδόσφαιρο με ενδιέφερε να σπουδάσω και μετά από έρευνα σε διάφορες σχολές, πήρα την απόφαση και επέλεξα να εγγραφώ στο ICBS. Ένα από τα βασικά κριτήρια για την επιλογή μου ήταν το κύρος και η φήμη που έχει το κολλέγιο ICBS. Τα θετικά σχόλια φίλων φοιτητών αλλά και αποφοίτων, συνέβαλλαν καταλυτικά στην απόφαση μου. Ένα ακόμη σημαντικό κριτήριο για την επιλογή μου, ήταν η εμπειρία των καθηγητών του ICBS. Έτσι λοιπόν επέλεξα να ακολουθήσω σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (BA in Business Administration).

Αναφορικά με το τι σημαίνει το ICBS για μένα, θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά θα πω 3 λέξεις. Το ICBS για μένα είναι ΓΝΩΣΗ-ΕΜΠΕΙΡΙΑ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.

Αναμνήσεις από το ICBS…

Οι αναμνήσεις είναι πολλές και θα χρειαστεί και δεύτερη συνάντηση για τις απαριθμήσω! Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά, είναι η μεταδοτικότητα των καθηγητών σε κάθε μάθημα ξεχωριστά. Όλοι οι καθηγητές είχαν τον δικό τους τρόπο να σε παρακινούν, για να έχεις ενδιαφέρον για το αντικείμενο. Επίσης πολλές όμορφες στιγμές και αστεία περιστατικά με φίλους στο κυλικείο, αναμνήσεις από καθηγητές, όπως τον κ. Μαλαβάκη με τον χαρακτηριστικό και πάντα αισιόδοξο τρόπο που βλέπει τη ζωή και φυσικά τη μέθοδο διδασκαλίας του, τον κ. Βαθιώτη με τον δικό του ήρεμο μεταδοτικό τρόπο διδασκαλίας και αρκετοί άλλοι στα 4 αυτά χρόνια που ήμουν στη σχολή.

To ICBS με βοήθησε να….

Επιλέγοντας το ICBS κατάφερα να διευρύνω τις γνώσεις μου και να μάθω τεχνικές και προσεγγίσεις που στην πορεία κατάλαβα πόσο σημαντικά ήταν για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, όπως η διοίκηση προσωπικού, ο λογιστικός έλεγχος μιας εταιρίας και φυσικά η αναγκαιότητα του προγραμματισμού για την εργασία, αλλά και την προσωπική εξέλιξη. Επίσης πέραν της γνώσης, στο ICBS έμαθα να εργάζομαι ομαδικά καθώς τα περισσότερα projects ήταν ομαδικά. Έμαθα να συνεργάζομαι και να έχω ομαδικό πνεύμα κάτι που με βοήθησε σε όλη μου την επαγγελματική πορεία. Το motto μου, ένας για όλους και όλοι για έναν. Τελικά το ICBS μου έδωσε γνώσεις αλλά και ένα πτυχίο με διεθνή αναγνώριση και απήχηση.

Το πτυχίο της ICBS και η επαγγελματική πορεία…

Μετά το τέλος των σπουδών μου, ξεκίνησα την επαγγελματική μου δραστηριότητα στον ασφαλιστικό κλάδο, παράλληλα με την επαγγελματική μου ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Μια νέα πρόταση συνεργασίας με Αγγλική ομάδα ποδοσφαίρου, με έκανε να πάρω την απόφαση μετεγκατάστασης. Εδώ και 6 χρόνια ζω στο Λονδίνο, μια πόλη που δίνει πολλές δυνατότητες και επαγγελματικές ευκαιρίες για εξέλιξη στον τομέα επιλογής του καθενός. Οι γνώσεις μου και το πτυχίο που πήρα από το ICBS, ήταν αυτά που μου έδωσαν το εισιτήριο, αρχικά για την πρόσληψη και στη συνέχεια για την εξέλιξη μου σε θέσεις ευθύνης.

Η δουλειά μου σήμερα ….

Σήμερα εργάζομαι σε μια εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα του hospitality με 1.200 καταστήματα και 17.000 εργαζομένους, σε όλη την Μεγάλη Βρετανία. Η θέση μου είναι Αrea Μanager (περιφερειακός διευθυντής) στο δυτικό Λονδίνο και έχω υπό την επίβλεψή-καθοδήγησή μου, 20 καταστήματα και 380 εργαζομένους.

Μερικές απο τις αρμοδιότητες μου είναι, να ελέγχω τον τρόπο λειτουργίας όλων των καταστημάτων, να κάνω συνεντεύξεις σε νέα ενδιαφερόμενα στελέχη για διοικητικές θέσεις στα καταστήματά μας, οργάνωση meetings για μηναίο και ετήσιο οικονομικό και λειτουργικό πλάνο. Πολλές υποχρεώσεις και διαρκές τρέξιμο όμως η ικανοποίηση μου είναι μεγάλη, αφού χρησιμοποιώ τις γνώσεις από τις σπουδές μου, αλλά και μέσα από την θέση ευθύνης που κατέχω εξελίσσομαι καθημερινά σε προσωπικό επίπεδο. Παράλληλα συνεχίζω την ενασχόληση μου με τον ασφαλιστικό κλάδο, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στην οικογενειακή επιχείρηση στην Ελλάδα, καθώς εδώ γεννιούνται νέες ιδέες και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να μεταφέρουμε τεχνογνωσία στην Ελλάδα.

Το επαγγελματικό μέλλον….

Σε επαγγελματικό επίπεδο προσπαθώ να εξελίσσομαι καθημερινά και να μαθαίνω καινούργια πράγματα καθώς η χώρα αλλά και η πόλη στην οποία ζω και εργάζομαι, δίνουν πολλές δυνατότητες. Η Ελλάδα είναι πάντα στο μυαλό μου, λόγω οικογένειας, φίλων και καιρού και εφόσον υπάρξει το κατάλληλο timing θα ήθελα να επιστρέψω.

Η συμβουλή μου στους φοιτητές του ICBS…

Να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τη γνώση που παίρνουν από τους καθηγητές του ICBS. Κανένα μάθημα δεν είναι λιγότερο σημαντικό, κάτι το οποίο κατάλαβα κι εγώ αργότερα στην επαγγελματική σταδιοδρομία. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οτιδήποτε έμαθα στο ICBS, το έχω χρησιμοποιήσει στη δουλειά μου. Οι νυν φοιτητές, αλλά φυσικά και όλοι οι απόφοιτοι θα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που είμασταστε κομμάτι της ICBS

Διαβάστε ακόμα

Εγγραφείτε στο