26 Ιουνίου 2020
WEST DOWNS CENTRE: Νέο κτίριο για το Πανεπιστήμιο του Winchester

WEST DOWNS CENTRE: Νέο κτίριο για το Πανεπιστήμιο του Winchester


Το «κτίριο ορόσημο» για το Πανεπιστήμιο του Winchester, στην περιοχή West Downs Quarter της πόλης, όπου βρίσκεται το Faculty of Business, Law and Digital Technology παραδόθηκε επίσημα, από την κατασκευαστική εταιρεία Osborne, δύο χρόνια μετά την πρωτοποριακή τελετή θεμελίωσης τον Ιανουάριο του 2018.

Το West Downs Centre πρόκειται να ανοίξει για διδασκαλία τον Σεπτέμβριο 2020, τότε που το Πανεπιστήμιο σχεδιάζει να καλωσορίσει τους εν ενεργεία και τους νέους φοιτητές για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους. Τα σχέδια του κτιρίου ακολουθούν τις κυβερνητικές οδηγίες, με μια σειρά κατάλληλων μέτρων για τη διατήρηση της ασφάλειας των φοιτητών και του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδυασμού παρακολούθησης των μαθημάτων, που βασίζεται στην προσωπική παρουσία και στη διαδικτυακή διδασκαλία. Το κτίριο ενισχύει τον ήδη διαθέσιμο χώρο διδασκαλίας κατά 20%, κάτι που θα βοηθήσει στην εφαρμογή κατάλληλων μέτρων κοινωνικής απόστασης.

To κτίριο, το οποίο σχεδιάστηκε από τους βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Design Engine, με έδρα το Winchester διαθέτει γκαλερί τέχνης, ένα αμφιθέατρο 250 θέσεων, ένα καφέ και μια αίθουσα φαγητού, χώρο στοχασμού, κήπο, χώρους διδασκαλίας και βιβλιοθήκη.

Είναι ένα από τα πρώτα πανεπιστημιακά έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν εγγραφεί για να ακολουθήσουν την πιστοποίηση WELL, ένα σύστημα διαπίστευσης που αναγνωρίζει κτίρια που υποστηρίζουν και προωθούν την ανθρώπινη υγεία και ευημερία. Το Winchester είναι επίσης το πρώτο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου που εξασφάλισε Πράσινη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη Πανεπιστημιακών δομών.

Με πολλά βιώσιμα χαρακτηριστικά, όπως ανακύκλωση βρόχινου νερού, ηλιακά φωτοβολταϊκά πάνελ, συνδυασμένο σύστημα θερμότητας και ισχύος και έξυπνη διαχείριση κτιρίων, το West Downs Centre είναι επίσης έτοιμο να επιτύχει την «Άριστη» βαθμολογία της Μεθόδου Περιβαλλοντικής Αξιολόγησης της Έρευνας Κτιρίου (BREEAM). Το BREEAM είναι το πρότυπο αναφοράς για την κατασκευή περιβαλλοντικά βιώσιμων κτιρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε ακόμα

Εγγραφείτε στο